Adjunctul Gărzii Nationale a Rusiei, generalul Roman Gavrilov, a fost arestat de FSB, informează Bellingcat, un site cu f bune informatii din zona militara si de intelligence.
Ca să intelegeți mai bine cât de importantă este această știre, va spun numai că Rosgvardia (adica aceasta Garda Nationala) a fost inființată de Putin in 2016 prin decret prezidential, comanda fiind direct la președinte.
Multi l-au acuzat atunci că iși face o armată privată, separată de armata țării – un fel de SA sau SS, care a funcționat tot așa, ca un corp militar si polițienesc la dispoziția lui Hitler.
Rosgvardia are in jur de 340,000 de oameni, a inclus si OMON si SOBR (luate de la Ministerul de Interne), are și unități motorizate.
Unități de ale lor au cucerit centrala de la Cernobîl și pe cea de la Zaporzhzhia, venind din Belarus, și tot ei i-au luat sub aripă pe luptătorii ceceni.
Acum intelegeti cât de gravă poate fi situația de și-a arestat Putin al doilea om din armata privată, om care a fost si in garda sa personală?
Unele surse spun că a scăpat informații care au dus la pierderi majore iar altele că ar avea ceva cu un ”consum” exagerat de combustibil.
Pe lângă cei 8 generali demiși, doi capi ai FSB in arest la domiciliu și cei patru generali uciși pe front, iată incă o fisură in ”armura” lui Putin.

Lasă un răspuns