De ce sunt mai bune merele româneşti decât cele de import

0
72
>

O analiză comparativă arată că merele românești sunt mai dulci și conțin mai mulți nutrienți decât merele de import. Studiul a fost făcut pe mai multe loturi de mere din soiurile Jonathan şi Golden.

La analiza fizico-chimica s-a constatat că Jonathanul românesc este cu 20% mai dulce decat Jonathanul polonez, iar conţinutul de substanţă uscată solubilă şi cenuşă (care indică prezenţa mineralelor şi a diverşilor compuşi) este cu 25%, respectiv 80% mai mare decât la Jonathanul polonez, potrivit agrointel.ro.

”La soiul Golden, merele româneşti sunt cu 22% mai dulci decât cele italiene şi cu 14% faţă de cele turceşti. De asemenea, substanţa uscată solubilă este cu 13% mai mare decât la cele italiene şi cu 5% faţă de cele turceşti”, a declarat candidatul pentru senatul Romaniei, Albert Marina, pentru pressconnect.ro

Consumul de mere are numeroase acţiuni benefice: depurativ sangvin si antiseptic intestinal, stimuleaza activitatea enzimelor şi înlesneşte arderile din organism, antioxidant, ajută digestia, previne infecţiile aparatului respirator; consumate seara au acţiune calmantă asupra sistemului nervos.

De ce sunt mai bune merele româneşti decât cele de import

 


Descoperă mai multe la Ziare Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns