Am rupt-o în fericire: Cozmin Guşă şi-a înfiinţat club de gândire sau ‘onorabilii’ din branşa scornelilor

0
449

Aflu că Cozmin Guşă a înfiinţat Clubul de gândire Gold, care, bănuiesc, odată cu trecerea timpului, se va numi şi Clubul de gândire pro-Putin, ţinând cont de componenţa membrilor, dar si de faptul că în Parlament tocmai a fost desfiinţat grupul de prietenie cu Rusia.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Să începem cu femeile. Conspiraţionista Iosefina Pascal, membră a clubului pomenit mai sus, a fost promovată intens de propaganda rusă în ultimii ani. Ea s-a lansat drept activistă responsabilă cu jelirea încarcerării lui Dragnea. Apoi a stat o vreme în siajul unei alte gânditoare celebre, pe nume Maria Grapini, o agramată fără egal şi autoare de perle nemuritoare. Acum, Pascal colportează pe unde poate tot felul de uneltiri trecute, cel mai probabil, prin puţul gîndirii.

Un alt membru al grupului Gold este Adrian Severin, şi el ridicat în slăvi de propaganda rusă de-a lungul vremii, mai ales după ce i-a trimis lui Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care îl ruga să nu includă România pe lista statelor neprietenoase. Pe vremea în care era europarlamentar, Severin a fost anchetat în legătură cu afacerea Bani pentru amendamente şi, ulterior, condamnat definitiv la 4 ani închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență. A stat în puşcărie doar doi ani fiindcă a fost eliberat condiţionat. De numele lui Severin se leagă şi introducerea unei sintagme în versiunea preliminară a unui act anex al tratatul dintre România și Ucraina, care avea drept urmare cedarea Insulei Șerpilor către Ucraina. Iar Wikipedia mi-a amitit că Severin este cel care, la început carierei politice, afirma că-i indigat pentru că apa potabilă ar avea o concentrație nepermisă de hidrogen, doi atomi la doar unul de oxigen, dovedind astfel că nu cunoștea o chestiune elementară – formula apei (H2O).

mai mult la :

Am rupt-o în fericire: Cozmin Guşă şi-a înfiinţat club de gândire sau ‘onorabilii’ din branşa scornelilor


Descoperă mai multe la Ziare Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns