O nouă presupusă barbarie a forțelor ruse șochează lumea întreagă: imaginile de la Popasna ocupată de trupele Kremlinului, cu capete de oameni înfipte în țăruși au circulat încă de noaptea trecută pe internet. Ar fi vorba despre prizonieri ucraineni de război, potrivit guvernatorului Lugankului, Serhii Haidar. Twitter-ul nu a cenzurat aceste imagini cutremurătoare, însă ele sunt imposibil de publicat.

Între timp, publicația de investigații Bellingcat a verificat autenticitatea imaginilor video cu soldații ruși care au torturat și castrat un prizonier ucrainean de război săptămânile trecute, confirmând identitatea celor doi criminali și locul în care au comis atrocitatea. Este vorba de membri ai unei grupări paramilitare cecene, folosite de Kremlin în războiul din Ucraina.

Update 16:40 Risc crescut de radiații la centrala nucleară Zaporijjea, după atacurile rusești de ieri care au dus la avarierea unității responsabile cu reglarea nitrogenului și oxigenului, a avertizat compania ucraineană Energoatom, reluată de Ukrainska Pravda. Ocupată în martie de forțele ruse și integrată forțat în compania rusească Roatom, Zaporijjea este de câteva zile ținta unor atacuri ale forțelor Moscovei în apropierea ei, care ieri seară au atins inclusiv clădiri din incinta sa, spre disperarea experților în energie atomică și a Kievului.

mai mult la

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămâna 21, 22, 23 și 24


Descoperă mai multe la Ziare Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns