De ce a fost Emilia Șercan elogiată de unul dintre cei mai importanți jurnaliști de investigație din istorie

0
390

Cătălin Tolontan

Presa românească, de investigație și nu numai, a ajuns la un nivel de recunoaștere și eficiență internațională care îi deranjează pe politicienii de la București pentru că nu își mai pot prezenta nestingheriți, în afara țării, versiunea despre „o Românie bine condusă”.

Reporterul american, Walter Robinson, a venit la București și a făcut o reverență în fața jurnalismului de investigație din România, în special în fața Emiliei Șercan. Walter Robinson este șeful echipei de investigație „Spotlight”, cea care a descoperit abuzurile sexuale din Biserica catolică. Jurnaliștii de la Boston Globe au primit mai întâi acuzele, apoi suspiciunea și, în final, recunoștința unei întregi comunități, cea a locuitorilor din Boston.

La scurt timp, lumea înaltului cler și cea a credincioșilor s-a zguduit, până la Vatican. Dar pentru asta a fost nevoie ca echipa de reporteri „Spotlight” să expună în fața propriului public catolic abuzurile și complicitățile. Când faci asta, primești circumspecție. Nici peste ani aprecierea nu șterge întru totul scepticismul. Dar informația rămâne.

Citeşte întreaga ştire: De ce a fost Emilia Șercan elogiată de unul dintre cei mai importanți jurnaliști de investigație din istorie

Lasă un răspuns