Război, pericol nuclear. Sute de drone și rachete balistice trase de Iran înspre Israel

0
154

Război Israel-Iran, pericol nuclear. Iranul a lansat peste 100 de drone și rachete balistice asupra Israelului, ca răspuns la bombardarea Consulatului său din Damasc, în care au fost uciși comandanți ai gărzilor IRGC.

ORA 1.45 Cum motivează Iranul atacul masiv cu rachete și drone asupra Israelului? Planul lui Khamenei. Operațiunea se numește „Promisiunea Lui este adevărată”.

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, într-un discurs de sărbătoarea religioasă musulmană Eid al-Fitr, a „promis” represalii pentru atacul asupra Consulatului iranian din Siria.

Citește și: Cum motivează Iranul atacul violent cu rachete și drone asupra Israelului? Planul lui Khamenei
Ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian Hon, a anunțat că țara sa a avertizat cu privire la atacul împotriva Israelului. Operațiunea se numește „Promisiunea Lui este adevărată”.

ORA 1.15 Presa de stat din Iran a relatat că au fost lansate rachete balistice spre Israel. În timp ce rachetele de croazieră vor avea nevoie de aproximativ trei ore pentru a ajunge în Israel din Iran, o rachetă balistică ar putea ajunge în Israel din Iran în aproximativ 15-20 de minute.

ORA 0.50 Postul ABC News spune că e vorba de 400-500 de drone trimise de iran înspre Israel.

ORA 0.45 Siria a pus în alertă maximă sistemele sale de apărare sol-aer Pantsir, de fabricație rusească, în jurul capitalei Damasc și a bazelor majore, în cazul unui atac israelian, afirmă surse din armată.

mai mult la

https://newsweek.ro/international/razboi-israel-iran-pericol-nuclear

 


Descoperă mai multe la Ziare Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns