Un startup fondat în Republica Moldova, care ajută copiii cu vârste între 7 și 14 ani să învețe programare, a obținut o finanțare de 1 milion de euro.

Startup-ul Bloomcoding a fost fondat în septembrie 2021, de Emil Chichioi, un tânăr antreprenor din Republica Moldova, plecat în Olanda pentru studii. Startup-ul activează în România, însă a pornit ca firmă înregistrată legal în Estonia.

Bloomcoding a anunțat, marți, printr-un comunicat, că a atras o investiție de 1 milion de euro de la Credo Ventures, Inovo VC și u.ventures.

„Suntem încântați să avem alături parteneri atât de puternici în ridicarea acestei runde de finanțare. Obținerea ei ne permite să ne extindem în zone geografice noi, contribuind astfel la realizarea viziunii noastre. În plus, această finanțare ne va permite să inovăm și să îmbunătățim lecțiile online live pe care le oferim. Lucrăm cu dedicație pentru a aduce ceva inedit pe piața lecțiilor de programare digitale, iar pentru asta, suntem deschiși să abordăm prioritar talent local, din Republica Moldova, a declarat Emil Chichioi, co-fondator și CEO al Bloomcoding.

Bloomcoding este o școală de programare online pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, care utilizează instrumentele AR și VR pentru a ajuta elevii să învețe programare.

 

www.startupcafe.ro/idei-antreprenori/startup-lectii-it-republica-moldova-finantare-milion-euro.htm


Descoperă mai multe la Ziare Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns