Alina Radu

pe segmentul jurnalismului de investigație suntem câteva grupuri: ZdG, Centrul de Investigații Jurnalistice, Rise, s-a alăturat recent Sens, colegii de la API fac unele investigații în electorală sau pe falsuri media.

Deseori avem un public comun, deseori scriem despre aceleași teme, deseori vrem toți să ieșim primii, dar ieșim la mijloc. Ați văzut cum ne păruim? Ați citit cum o numim pe Cornelia Cozonac cu toate cuvintele urâte, sau cum Ion Preașcă ne împroașcă cu pătlăgele murate, sau cum Mariana Colun o atacă pe Lilia Zaharia că i-a luat subiectul? Ați văzut cum stă Victor Moșneag la pândă să-l atace pe Sănduță? Da ce m-o enervat ieri Liuba Șevciuc că a făcut material bun de la Poiana, că eu poate era să fac mai bun, dar ea m-a încurcat! Că era toți să avem audiență mai mare dacă ne sufocam competitorii, nu?

Nu ați auzit. Pentru că nu a fost. Pentru că ni-i greu la toți, dar avem un dușman mare comun: guvernările corupte, care ne obstrucționează și ne mănâncă energia și timpul și încalcă drepturile oamenilor. Și suntem conștienți că avem de lucru toți. Și putem deveni mai buni doar în competiție. Ba chiar ne dăm like-uri, sharuri, ne cităm, facem schimb de info, participăm la traininguri împreună, învățăm să fim mai buni toți și fiecare. Și cel care are audiența mai mare la un lucru calitativ – acela e campion în momentul cela. Data viitoare va fi celălalt. Apoi – următorul. Și oamenii ne apreciază pe fiecare în parte și ne susțin pe toți.

vin prezidențialele. partidele anti-corupție au o șansă. dar pentru asta trebuie să-și educe echipele, să nu alerge cu urzica pe Facebook ca gâdile subțioară oponenții din partidul de alături, ca să nu scrie tone de comentarii aberante și noaptea să se trezească să le caute ca să le șteargă, să nu stea cu găleata de novichok prin grupuri dorind dispariția oponenților. E DESCALIFICANT. NU AJUTĂ.

politicianul puternic este inteligent, disciplinat, empatic și constructiv și are o echipă care care crește la fel. ceilalți sunt perdanți, chiar dacă acum sunt parlamentari.

PS: Poza e despre legume. Toate vor fi mâncate.

Alina Radu


Descoperă mai multe la Ziare Moldova ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns